Koronavirüs (COVID-19) etkileri, dünyadaki yüksek öğretim kurumları üzerinde de görülmeye başlandı. Birçok kütüphane bu sebeple yeni bir uzaktan eğitim ve araştırma sistemini destekleme gerekliliği ve elektronik kaynaklara eriştirme durumuyla yüzyüze kaldı.

Bu acil ihtiyacı desteklemek için ProQuest’in, tamamen bedelsiz olarak tüm kullanıcılar için Ebook Central holdinglerine sınırsız erişim sağlayarak  kütüphaneleri desteklemek amacıyla 50'den fazla yayıncıyla işbirliği yaptığını sizlere haber vermek isteriz.

Bu haftadan itibaren, COVID-19'dan etkilenen ProQuest Ebook Central aboneleri, Haziran ayı ortasına kadar linkteki listedeki yayıncılardan ebook Central aracılığı ile satın alınan tüm kitaplara sınırsız erişim elde edecek. Bu erişim, tek kullanıcılı ve üç kullanıcılı model ile satin alınan kitapların bu süre zarfında otomatik olarak sınırsız erişime dönüştürülerek, kütüphanecilere hızla değişen bu ortamda kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılama konusunda destek olma amaçlıdır. Sınırsız erişim, Haziran ortasına kadar aynı yayınevlerinden satın alınan ek kitaplar için de geçerli olacaktır.

Kütüphaneler tarafından sınırsız erişimi açmak için herhangi bir işlem yapılması gerekmeyecektir - dönüşüm otomatik olarak yapılacaktır ve geçiş kullanıcılar için sorunsuz sağlanacaktır.

ProQuest Kitapları Başkan Yardımcısı David Parker’ın konuyla ilgili demeci şöyledir: “Bunlar kritik zamanlar ve kütüphaneler benzeri görülmemiş zorluklarla karşı karşıya. ProQuest ve yayıncı ortaklarımız olarak size yardımcı olmak için buradayız. Dünyanın dört bir yanındaki kütüphanecilerden, eğitim ve öğretimin kesintiye uğramaması için sınırsız erişime ihtiyaç duydukları haberini aldık. Bu ihtiyaçlara cevap verebilmek için yayıncı ortaklarımıza bizimle birlikte çalıştıkları için teşekkür ederiz. ”

Katılım sağlayan yayıncıların bir listesine buradan ulaşabilirsiniz https://media2.proquest.com/documents/unlimitedaccess-participatingpublishers.pdf  ve liste sürekli güncellendiği için düzenli olarak bu linkten kontrol edebilirsiniz. Bu arada, herhangi bir sorunuz olursa lütfen bizlerle iletişime geçmekten çekinmeyin.

Ek olarak Coronavirüs (COVID-19) ile ilgili kaynaklara ve daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz: https://www.proquest.com/products-services/related/Coronavirus-Outbreak-Authoritative-Resources.html

20 Mart 2020