Uşak Üniversitesi Kütüphane

MEDLINE Complete

PubMed veri tabanının dünya üzerindeki en kapsamlı tam metin derlemesi olan MEDLINE® Complete, en önde gelen tıp ve sağlık bilimleri dergilerinin birçoğunu gecikmesiz olarak erişime sunarak, tıp fakültelerindeki araştırmacılar için eşsiz bir araştırma deneyimi sunar. Tıp alanında birincil danışma kaynağı olan ve bibliyografik versiyonu, TUBİTAK ULAKBİM EKUAL kapsamında ‘istisnasız’ tüm üniversitelere açık olan MEDLINE (PubMed) veri tabanında indekslenen dergilerin büyük bir kısmını hiçbir sınırlama getirmeden tam metin olarak içermektedir. Kapsamlı bir arşiv içeriği de sunan MEDLINE Complete, tıp literatürü içeriği açısından eksiksiz bir araştırma aracı olup ana konu başlığı olan tıp alanının yanı sıra, eczacılık, hemşirelik, veterinerlik ve hasta bakımı yönetimi gibi diğer ilgili alanlardaki araştırmacılar için de yüksek kaliteli dergileri tam metin olarak sunar.

·         2.300’den fazla tam metin dergi

·         5.200’den fazla dergi için MeSH (Medical Subject Headings) konu başlığı

·         1916’ya kadar uzanan arşiv içeriği

Erişim linki: http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&profile=ehost&defaultdb=mdc

Applied Science & Technology Source Ultimate

Applied Science & Technology Source Ultimate, önde gelen ticaret ve endüstri dergilerinden, profesyonel ve teknik dergilere; özel konulara odaklanan süreli yayınlardan, konferans bildirilerine ve çok daha fazlasına erişim sağlayan bilim, teknoloji ve biyomedikal disiplinleri için hazırlanmış en kapsamlı tam metin veri tabanıdır. Zengin ve geniş içeriği ile, bu alanlardaki araştırma ve geliştirme faaliyetlerini en iyi şekilde destekleyen veri tabanı, ilgili bölümlerdeki araştırmacıların ve öğrencilerin birincil danışma kaynağı konumundadır.

·         1.350+ aktif tam metin dergi ve magazin

·         1.100+ aktif ve hakemli tam metin dergi

·         800+ aktif, hakemli ve gecikmesiz tam metin dergi

·         Web of Science veya Scopus içerisinde indekslenen 650+ aktif tam metin dergi

Öne Çıkan Konular:

·         Bilgisayar Sistemleri

·         Bilgisayar Veri Tabanları & Yazılım

·         Biyomedikal

·         Enerji Kaynakları

·         Gıda & Gıda Endüstrisi

·         Kimya

·         Makinalar

·         Mühendislik Disiplinleri

·         Robotik

·         Uzay Bilimi

·         Yapay Zeka

Erişim adresi:http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&profile=ehost&defaultdb=aps

Dentistry & Oral Sciences Source™

Dentistry & Oral Sciences Source™ veri tabanı, diş hekimliği fakülteleri için hazırlanan, bu alandaki tek tam metin veri tabanıdır. Alanındaki tüm konuları detaylı bir şekilde kapsamasının ve zengin indekslemesinin yanı sıra, bu disiplindeki en çok takip edilen akademik dergileri ve kitapları tam metin olarak sunan Dentistry & Oral Sciences Source™ veri tabanı, bilimsel dergiler için önemli bir skorlama kuruluşu olan Eigenfactor’ün Diş Hekimliği Dergi Sıralaması’nın en güncel versiyonu olan Eigenfactor 2015’teki 12 dergiyi tam metin ve indeks olarak; 12 dergiyi ise yalnızca indeks olarak içerir..

Dergilerin yanı sıra kitap, monograf ve ticari süreli yayınlar da içeren veri tabanı, Periodontology 2000, Journal of Dental Research, Clinical Oral Implants Research, Journal of Dentistry ve International Endodontic Journal gibi birçok önemli dergiye tam metin erişim sağlar.

Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi gibi, Türkiye'nin önde gelen diş hekimliği fakültelerinin de içerisinde bulunduğu 25'e yakın üniversite tarafından tercih edilen ve en kaliteli kaynakları bulunduran Dentistry & Oral Sciences Source, çoğu hakemli ve gecikmesiz olmak üzere, diş hekimliği ile ilgili yüzlerce önde gelen dergiye ve kitaba tam metin erişim sağlar.

İçeriğinde;

·         PubMed ile taranamayan yüz binlerce diş hekimliği makalesi

·         Yaklaşık %95’i hakemli olmak üzere, diş hekimliği ile ilgili 260’tan fazla tam metin akademik dergi

·         350’ye yakın dergi için künye ve özet bilgileri (index & abstract),